وزير امور اقتصادي و دارايي در جلسه شوراي عالي فناوري اطلاعات با حضور رييس جمهوري و در جريان افتتاح سامانههاي اقتصادي اظهار داشت : امروز سه پروژه مهم وزارت امور اقتصادي و دارايي در راستاي تحقق اقتصاد هوشمند و دولت الکترونيک رونمايي شد.
به گزارش شبکه اقتصادي و دارايي ايران (شادا)، دکتر دژپسند با اشاره به اينکه اين سه پروژه وزارت اقتصاد يعني سامانه خزانه داري الکترونيک، سامانه برگزاري الکترونيک مجامع شرکت ها و سامانه پرداخت سود سهام شرکت ها، پروژههاي بسيار مهمي است گفت: اين پروژه ها به منظور تسهيل روابط بين دستگاههاي دولتي، دستگاههاي دولتي با شرکتها و پيمانکاران و دستگاههاي دولتي يا خزانه با کارکنان دولت به بهره برداري رسيده است.
وزير اقتصاد با بيان اينکه پروژه اول مربوط به سامانه خزانه داري الکترونيک است افزود: در خزانه داري سه مبحث، سامانه جامع حسابداري کل خزانه و خزانه معين استانها و مديريت حقوق و دستمزد کارکنان دولت، نظام جامع مديريت بدهي ها و مطالبات عمومي دولت و سامانه جامع اموال دولتي وجود دارد.
وي در اين رابطه ادامه داد : بحث مديريت حقوق و دستمزد کارکنان دولت يکي از وظايف مهم هرماهه در وزارت اقتصاد بوده و براي نظام جامع مديريت بدهي ها و مطالبات عمومي دولت نيز بصورت فصلي گزارش جامعي تهيه و به مراجع ذيربط ارسال مي گردد و سامانه جامع اموال دولتي نيز از اموال و دارايي هاي دولت در سطح کشور و مقياس منطقه اي حکايت دارد که همگي در قالب خزانه داري کل کشور سازماندهي گرديده و در حال حاضر بصورت خزانه داري الکترونيکي کاملاً مديريت مي شود.
دکتر دژپسند با بيان اينکه تا چند سال قبل براي گرفتن تخصيص بودجه در پايان هر ماه و چند روز پاياني هر سال با يک صف طولاني از نمايندگان دستگاه هاي اجرايي در وزارت اقتصاد مواجه بوديم تصريح کرد: امروز خوشبختانه به اين صورت نيست و با الکترونيکي کردن و استقرار سامانه خزانه داري الکترونيک اين مشکلات برطرف شده است.
وزير اقتصاد افزود: در حال حاضر 220 هزار فقره حساب سنتي جمع شده و به بانک مرکزي منتقل شده است و همچنين 78 هزار فقره دسته چک سنتي که سابق مبادله مي گرديد، جمع آوري شده و حواله الکترونيکي جايگزين آن شده است.
وي به استقرار سامانه وجه الکترونيک اشاره کرد و اظهار داشت : تا امروز حقوق دو و نيم ميليون نفر از کارکنان دولت بصورت الکترونيکي و متمرکز پرداخت مي شود که اين کار به جلوگيري از وجود حساب هاي موازي، نشت اطلاعات مالي و جلوگيري از تأخير در پرداخت حقوق و دستمزد کمک زيادي کرده است.
وزير امور اقتصادي و دارايي از ايجاد سامانه تسويه تهاتر نام برد و افزود: در راستاي حقوق شهروندي بسيار اهميت دارد که بدانيم دولت چه ميزان مطالبات دارد و چگونه بايد آن را تسويه و يا تهاتر کند.
دکتر دژپسند تصريح کرد: قبل از دولت تدبير و اميد اين اطلاعات به شکل کلي و عمومي وجود داشته ولي امروز با استفاده از خزانه داري الکترونيکي مجموع مطالبات و بدهي هاي دولت کاملا واضح و روشن وجود دارد.
وزير اقتصاد با بيان اينکه توانستيم بازار سرمايه را گسترش دهيم گفت: در گذشته وقتي مجمع شستا برگزار ميشد تعداد محدودي در اين مجمع حضور داشتند ولي امروز با واگذاري وسيع شستا سهامداران اين شرکت ميليوني شدند .
وي ادامه داد: با ميليوني شدن سهامداران شستا با مشکل شرکت در مجامع مواجه هستيم که قطعا اگر هر سهامداري از هر نقطه کشور بخواهد براي جلسات مجامع شرکت کند امکانپذير نيست بنابراين نياز به برگزاري الکترونيکي مجامع شرکتهاي بورسي به صورت الکترونيکي داشتيم لذا امکان برگزاري مجامع را به صورت الکترونيکي مهيا کرديم و بايد بصورت قاطع بگويم تمام شرکتهاي بورسي ميتوانند مجامع خود را الکترونيکي برگزار کنند.
وزير امور اقتصادي و دارايي افزود: موضوع ديگر نحوه دريافت و پرداختها بود براي مثال سهامدار شرکتي اگر ميخواست سود خود را دريافت کند بايد مسافتي را طي ميکرد تا به دفتر مرکزي مراجعه و سود مورد نظر را دريافت کند اما سامانهاي براي توزيع سود در بازار سرمايه تعريف شده است و امروز هر سهامداري در سراسر کشور ميتواند از طريق اين سامانه سود خود را دريافت کند.