پرداخت 866 ميليارد تومان خسارت در 8 ماهه سال 99 توسط صندوق تامين خسارتهاي بدني
دکتر جباري مديرعامل صندوق : در 8 ماهه سال، 866 ميليارد تومان خسارت پرداخت کرده ايم که حدود 25 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش داشته است. 16500 فقره پرونده تشکيل و به مرحله پرداخت رسيده است که با توجه به شرايط کشور، عملکرد بسيار خوبي است.
به گزارش روابط عمومي صندوق تامين خسارتهاي بدني کشور با رعايت پروتکل هاي ستاد ملي کرونا ، جلسه شوراي مديران صندوق با روئساي شعب استاني بصورت وبينار برگزار شد.
در ابتداي جلسه جناب آقاي دكتر علي جباري، مديريت عامل صندوق ، ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهداي ميهن به ويژه دانشمند هستهاي، آقاي دکتر فخري زاده و همچنين فرارسيدن سالروز شهادت فرمانده قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، حاج قاسم سليماني؛ از تلاشهاي مستمر همکاران صندوق جهت حرکت در مسير برنامههاي صندوق تشکر و افزودند " از اينکه فرصتي فراهم شد که به صورت مجازي و وبينار خدمت همکاران عزيز در استانها و ستاد سلام و ارادتي داشته باشيم، خيلي خوشحال هستم؛ لذا از همه همکاراني که براي تشکيل و برگزاري جلسه زحمت کشيدند، تشکر مينمايم. همچنين به جناب آقاي ميراحمدزاده تسليت عرض ميکنم، براي ايشان و خانواده محترم آرزوي صبر و سلامتي دارم. از زحمات آقاي آقازاده در طول دوره همکاري و فعاليت در حوزه مديريت حقوقي صندوق تشکر ميکنم و براي ايشان آرزوي موفقيت ميکنم. همچنين براي آقاي خداياري و همکاران جديدي که منتصب شده اند آرزوي توفيق دارم.
نياز امروز جامعه ما، سهيم شدن در مشکلات مردم است. مشکلات مردم را مشکلات خودمان بدانيم و نسبت به مردم و ارباب رجوعان، حسن نظر داشته باشيم.در مشکلات گروه هدف سهيم شويم."
مديرعامل صندوق با اشاره به عملکرد 8 ماهه سال 1399 ، از کليه همکاران تشکر و افزودند، همکاران ستاد و شعب بسيار تلاش نموده و با توجه به شرايط خاص حال حاضر کشور، عملکرد بسيار خوبي به دست آوردهايم که جاي تقدير و تشکر دارد.
بطوري که در 8 ماهه سال، 866 ميليارد تومان خسارت پرداخت کرده ايم که حدود 25% نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش داشته است. 16500 فقره پرونده تشکيل و به مرحله پرداخت رسيده است که با توجه به شرايط کشور، عملکرد بسيار خوبي است.
مديريت محترم عامل سپس به رويکردهاي مديريت در راهبري صندوق اشاره و افزودند، يکي از رويکردهاي اينجانب، رويکرد جوانگرايي در عرصه مديريتي صندوق است که اين يکي از ويژگيهاي بارز مديريت صندوق در طي چند سال اخير مي باشد. هرچند که اين رويکرد هم ريسک دارد و هم دستاورد. دستاورد آن اين است که با اتکا به نيروهاي جوان، راحتتر به سمت اهداف و رسالت صندوق حرکت مي کنيم و ريسکهاي آن مربوط به تجربه کم نيروهاي جوان است که اگر نشاط و نوآوري داشته باشيم، اين خلاء جبران ميشود.
رويکرد ديگر، حفظ و تقويت نيروهاي موجود در کنار بکارگيري افراد شايسته، متخصص و متعهد در صندوق و به نوعي کارسازي و ساماندهي نيروي انساني صندوق است. نيروي انساني، مهمترين و کليديترين ابزار، منابع و سرمايه مورد نياز صندوق براي تداوم فعاليت، حرکت، تحول، ايفاي نقش و انجام مأموريتهاي محوله به سازمان است. به عبارتي ديگر، نگاه درست به سرمايه انساني صندوق، موتور محرکه سازمان جهت پيشبرد اهداف شده است و اگر سازماني صندوق را ارزيابي نمايد، اين موضوع نقطه عطفي خواهد بود.
در حقيقت 2 بال اصلي سازمان، "سيستم جامع و يکپارچه صندوق" و "سرمايه انساني متخصص،متعهد و باانگيزه" آن است.
طراحي و پياده سازي سامانه جامع و يکپارچه و هوشمند شدن فرآيندها، رويداد مهمي است که در صندوق اتفاق افتاده است که يک تحول و خلاقيت کم نظير در صندوق و صنعت بيمه است و در حافظه تاريخي صندوق ثبت شده و در کارنامه عملکرد همه خواهد ماند.
ايشان در ادامه با گذر از رويکردها و 2 بال اصلي تبيين شده براي صندوق، خاطر نشان کردند: ما سال 1399 را سال "شعبه محوري و هويت بخشي به شعب" صندوق نام گذاري نموديم که در حقيقت تحولي بنيادين در صندوق ايجاد گردد. لذا دو هدف اساسي جهت دستيابي به استراتژي سال تبيين نموديم:
الف) شعبه محوري و هويت بخشي به شعب
ب) به روز شدن کارها و عمليات در صندوق و ارتقاء و افزايش کيفيت پروندهها
يکي از برنامه هاي تحول در صندوق بر اساس: "تأسيس شعب و هويت بخشي به شعب" پايه گذاري شده که علاوه بر شعب استاني سراسر کشور، شعبه تهران نيز راهاندازي گرديد، طرح تفويض اختيارات و هويت بخشي به شعب بعنوان يکي از رويکردها و استراتژيهاي کلان صندوق تدوين و در دستور کار قرار گرفت.
کارگروه تفويض اختيارات در اوايل سال 1399 تشکيل شد و اعضاي کارگروه انتخاب شدند. جلسات کارگروه برگزار و خوشبختانه ثمرات و دستاوردهاي خوبي به همراه داشت و مقرر شد در طول سال جلسات کارگروه به طور مستمر تشکيل و تفويض اختيارات به صورت مرحلهاي صورت پذيرد که تاکنون تفويض مسئوليتها و واگذاري اختيارات و اعتماد به جوانان شعب و عملکرد موفق و دستاوردهاي آنها، يک موفقيت بارز و شاخص است.
ابتدا حوزه "ارزيابي خسارت" به شعب تفويض گرديد و سپس حوزه هاي "تضامين" و "پيگيري وصول مطالبات" که از روز جاري به طور کامل تفويض شده است و تا پايان سال، با اتمام مراحل تفويض اختيار، همه شعب خود محور و خودگردان شده و در ستاد کار اجرايي نخواهيم داشت و صرفاً امور مالي در ستاد متمرکز خواهد بود. از اين پس ستاد وظيفه کيفي سازي پروندهها را بر عهده دارد. اگر جايي نياز به آموزش داريم، نياز به تغيير نيرو داريم، نياز به پشتيباني داريم، در اسرع وقت انجام شود.
ايشان در ادامه ضمن تأکيد مجدد بر شعبه محوري و هويت بخشي به شعب صندوق، اصول اساسي و محورهاي دستيابي به اين استراتژي را به شرح زير برشمردند و خواستار توجه بيش از پيش مديران ستاد و رؤساي شعب جهت تحصيل اهداف سال جاري شدند:
- تمرکز سياستگذاري، برنامه ريزي و نظارت در ستاد و واگذاري فعاليتها و تصميمات اجرايي به شعب،
- مستقل و خودگردان کردن شعب با تدبير و به تدريج و در مقابل، افزايش ميزان پاسخگويي آنها در برابر عملکرد، اهداف، برنامه ها و استراتژيها،
- تقويت نظام کنترل و نظارت مستمر بر عملکرد شعب توسط مديريتهاي ستادي صندوق،
- افزايش توان پاسخگويي و قدرت حرفهاي شعب و ارتقاء توانمندي و قدرت تطبيق شعب با تغييرات و محيط پيرامون، {دانش هرکس دارايي او نيست، بلکه بدهي او به جامعه است}
- مشخص کردن مرز مأموريت، مسئوليتها و اختيارات مديريتهاي ستاد و شعب و ايجاد بستر براي ارزيابي و مقايسه عملکرد آنها،
دکتر جباري: با اشاره به اصلاح ساختاري صورت گرفته متناسب با استراتژيهاي سازمان، افزودند: واحدهاي ستاد و شعب تغيير کردهاند، رؤساي شعب زيرنظر مديرعامل هستند و مديريت امور شعب وظيفه هماهنگي بيشتر را بر عهده دارد.
ايشان مجدداً موضوع تشکيل کارگروه تفويض اختيار را يادآوري و خواستار:
الف) تشکيل مستمر و اثر بخش جلسات کارگروه
ب) در صورت نياز، حضور برخي رؤساي شعب در جلسات کارگروه
ج) در صورت نياز، تکميل اعضاي کارگروه
شدند و افزودند، جلسات مستمر و بدون وقفه تشکيل و مصوبات ابلاغ و اطلاعرساني شود.
تجربه موفقي که در زمينه تفويض اختيار به استانها و شعب صندوق داشتيم ثمرات خوبي براي صندوق داشت و معتقد هستم اين رويه بايد تداوم داشته باشد.
شعب در حال حاضر گروه بندي خاصي ندارند. اين ردهبندي از شعب اصلي مثل شعبه استان تهران که حجم و فعاليت اصلي صندوق را بر عهده دارد آغاز ميشود و به شعب ديگر در استانها ميرسد.
ما در حال حاضر بيش از 10 نوع خدمت انجام ميدهيم. از جمله: اخذ مدارک- تشکيل پرونده – احراز ماده 13، 21 و 32- خدمات کارشناسي فني، دعاوي، وصول، ارزيابي خسارت، تضامين – پاسخگويي به مردم- تبصره ماده 551 – اسيدپاشي و...
گروه هايي در داخل شعب بايد تشکيل شود که بر اساس ساختار سازماني شعب، اين گروه بندي از کوچکترين گروه که يک تيم کاري درون شعبه است آغاز ميشود که مختص شعب کوچک ماه هستند تا به بزرگترين شعبه برسيم که داراي 5 تيم کاري خواهيم بود.
در حوزه مديريت هاي ستادي با هدف کاهش لايه ها و ارتباط ستاد صندوق با شعب، در شرايط فعلي که مديريت ها به عنوان يکي از لايه هايي که خودشان در بعضي از جاها به جاي شعب نشسته اند و کارهاي اجرايي ميکنند، بايد ازاين شکل بيرون بيايند. آنها بايد کارهاي اجرايي را به شعب واگذار کنند و در جايگاه با ارزش هدايتگري، سياستگذاري و نظارت بر شعب قرار بگيرند. در واقع نقش استراتژيک تري در اين برهه زماني و مرحله فعاليت صندوق به عهده مديران استان گذاشته ميشود. اين يک مرحله تحول و تغييرات، شايد برخي نگران باشند ولي بعداً مطمئنم که از اين تحول به نيکي ياد خواهند کرد که چرا ستاد و صف را جدا کرديم، به شعب هويت بخشي داده شد و به ستاد نقش هاي مهم و استراتژيک تري تعريف و تبيين مي شود.
نقش و وظيفه اي که در مرحله جديد تحول صندوق واحدهاي ستادي پيدا خواهند کرد، نقش استراتژيک تر، راهبردي تر و با اهميت تر است و آنها سياستگذار در حوزهاي هستند که دارند فعاليت ميکنند و نقش مهمتري از لحـاظ تمرکـز بر سياستهاي کلان صندوق پيدا خواهند کرد و ضمن حفظ و تقويت نقش نظارتي خود، نقش اجرايي را به شعب واگذار ميکنند.
در اين سازماندهي، شايد در بعضي از فرضيه ها مجبور باشيم، متمرکزتر و قويتر برخورد کنيم. براي مثال در سازماندهي حوزههاي نظارتي، کنترلي و سرکشي و مشاوره مستقيم به شعب، اين موضوع پررنگ تر ميشود.
همه ستاد پشتيباني خواهيم کرد از واحدهاي عملياتي که شعب صندوق هستند که مستقيماً با گروه هدف صندوق در تماس هستند. از يک منظر ديگر، شايد بتوان اين تعبير را بکاربرد که هدف ما اين است که ما خدمت بهينه، دقيقتر و درستي را به گروه هدفمان ارائه کنيم. و اين موضوع به خاطر اينکه ما بعضي از لايهها را کم مي کنيم، حاصل مي شود و بعضي از فرآيندها را کوتاهتر ميکنيم تا مردم زودتر و بهتر به حقشان برسند و هر فردي از گروه هدف صندوق، در هر يک از شعب ما، پاسخ نهايي هر خواستهاي را که دارد، دريافت کند.صندوق بايد در صنعت بيمه بدرخشد.
واحدهاي حراست و حسابرسي داخلي از جمله واحدهايي هستند که بصورت متمرکز خواهند بود. حوزه حسابرسي داخلي وظايفشان بيشتر خواهد شد. سرکشي به شعب و بيشتر از قبل خواهد شد و حوزه کنترل داخلي بايد ضمن هماهنگي با آقاي هاشمي، در حوزه هاي حسابرسي کنترل، حسابرسي رفتار، حسابرسي داخلي و ... بهتر از قبل عمل نمايد.
مديرعامل صندوق در ادامه بر اساس ارزيابي اوليه صورت گرفته از عملکرد 8 ماهه شعب، نتايج ارزيابي ها را بر اساس شاخصهاي تعريف شده، به شرح لينک پيوست برشمردند:
لينک متن کامل خبر